Tuesday, June 19, 2012

Een korte geschiedenis over Sudoku door Allison Thompson


Nu wordt begroet als de Rubiks kubus voor de 21e eeuw, Sudoku is de snelst groeiende puzzelgame over de hele wereld geworden. Sudoku die in sommige gevallen worden gespeld als "Su Doku" en wordt uitgesproken als "zo Doe Koo" een afkorting van de Japanse woorden "suuji wa dokushin ni kagiru" zin is "de cijfers moeten blijven één". Hoewel vele mensen geloven het zijn van Japanse oorsprong dat, is het niet. Het enige wat echt Japans over het is de naam.

In Japan is er een uitgeverij genaamd Nikoli die de landen leiden puzzel publicatie te publiceren "Maandelijks Nikolist" en het was leden van het personeel dat zag er was een interessante nummer puzzelspel genaamd "The Number Place" wordt gepubliceerd in de Amerikaanse versie van hun puzzel tijdschrift genaamd "Dell puzzel tijdschriften". In April 1984 is Sudoku als het zo bekend in Japan en over de hele wereld maakte zijn debuut in de "maandelijks Nikolist", hoewel het was oorspronkelijk bekend als "Suunji wa dokushin ni kagiru" door Kaji Maki de president van het bedrijf op het moment. Hoewel de eerste kwestie van Sudoku enkele bescheiden successen, is haar succes echt neer op het feit dat het Japanse volk gek zijn puzzel.

Het was pas na een aantal belangrijke wijzigingen gebeurd wat resulteerde in de populariteit van de puzzels opstijgen. Ten eerste werd de naam veranderd naar Sudoku (die is een stuk makkelijker om te onthouden) en Nikoli Publishing House 2 nieuwe regels voor het spel geïntroduceerd in 1986. Deze waren dat de nummers waren te symmetrisch worden geregeld en de gegeven getallen kunnen niet hoger zijn dan 30. Vandaag vindt u zijn er ten minste 5 uitgeverijen nu produceren een maandblad dat uitsluitend gewijd is aan dit spel in Japan. Wat betreft de naam Sudoku is het eerder een merknaam in plaats van een generieke en het is wettelijk geregistreerd door het bedrijf Nikoli in Japan. Vanwege deze enig ander bedrijf dient produceren versies van dit spel hun eigen namen voor hun versies.

Andere verhalen die de ronde over die gemaakt Sudoku doen zijn verschillende; één is dat het is gemaakt door een team van puzzel makers in New York. Dan is de andere verhaal ook de ronde doen dat een voormalig architect en puzzel enthousiast door de Howard Gerns het spel uitgevonden. Nog hoewel deze verhalen in strijd zijn omdat zij zijn uitvinding door verschillende mensen crediteren, zij in feite eens over twee punten.

Ten eerste dat Sudoku werd voor het eerst gepubliceerd in 1979 door Dell puzzel tijdschriften met de titel "The Number Place".

In de tweede die zowel Gerns als de puzzel makers van New York waren geïnspireerd door het spel genaamd "Latijns-Square" van Leonhard Euler tot hun eigen versies. Leonhard Euler was een Zwitserse wiskundige die een papier genaamd "De Quadratis Magicis" aan de Academie van Sint-Petersburg in 1776 gepresenteerd. Hij aangetoond dat een magisch vierkant kunnen worden gemaakt met behulp van 9, 16, 25 of 36 cellen (blokken). Er waren echter voorwaarden die hij opgelegd aan de waarde van de nummer variabelen die over de oprichting van zijn magisch vierkant gebracht, dit vervolgens uitgegroeid tot Latijns-vierkanten op latere documenten die hij gepresenteerd.

, Maar de versies van Gerns en team puzzelspel games verschilde van Eulers op 2 manieren. De eerste is, dat Eulers versie heeft geen regionale beperkingen en ten tweede dat Euler niet maken of wilt maken van een puzzel. Maar het was het feit dat Gerns en de ploeg uit New York zag het potentieel van een hit puzzel wordt geproduceerd uit Eulers werk en dus overgegaan tot maken wat zou de grootvader versie van moderne dag Sudoku.

In 1997 een gepensioneerde rechter gevestigd in Hong Kong genaamd Wayne Gould gebeurd om te zien een sudokupuzzel in een boekhandel Tokyo en hij besloot om een digitale versie van de puzzel, die hij van 1997 tot 2003 gewerkt te produceren. Vervolgens in 2004 vond hij zichzelf presenteren deze onbekende raadsel voor The Times krant in het Verenigd Koninkrijk en binnen een paar dagen na het verschijnen in The Times had andere kranten begonnen met het afdrukken van hun eigen versies. In feite werd het zo populair dat versies van het snel moesten worden gevonden in Australië en Nieuw-Zeeland, en uiterlijk in 2005 had het bekend geworden als de snelst groeiende puzzelgame over de hele wereld. Nadat Amerikaanse kranten werden gehoord over deze snel groeiende puzzel en uiterlijk in April 2005 publiceerde de New York Post het eigen versie van het spel ook. Dat is heel vreemd echt als het afkomstig is van New York van zo'n twintig jaar eerder?

Omdat het een nummer puzzel en daarom niet het gebruik van elke letter van een bepaalde taal vereist, er is geen taalbarrière. Het spel is nu gepubliceerd in vele verschillende publicaties over de hele wereld uit tijdschriften aan kranten om boeken uitsluitend gewijd aan deze zeer populaire puzzel. U zult zelfs vinden websites die nu digitale versies van het spel voor beide een vergoeding of gratis bieden en dit zal zeker garanderen het succes van games in de toekomst. Het maakt het ook beter toegankelijk zijn voor de jongere bevolking. De race is zelfs op voor bedrijven om te maken een sudokupuzzel die speciaal bedoeld is voor gebruikers van mobiele telefoons.

Sudoku is een puzzel logica die jong en oud zowel uitdagingen en in het verrichte studies is gebleken dat degenen die Sudoku regelmatig spelen mentale vaardigheden toegenomen.

No comments:

Post a Comment